Wednesday, February 13, 2013

Aktiviti Hujung Minggu

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum..

Waktu cuti adalah waktu yang paling menggembirakan buat semua orang. Selalu nya waktu cutilah kita dapat merehatkan diri dan meluangkan masa bersama family. Ada yang lebih suke meluangkan masa di rumah dan ada yang lebih suke keluar bercuti bersama keluarga. Ahad lepas, saya dan keluarga meluangkan masa di rumah mak cik untuk ber BBQ bersama2... Memang seronok dapat berBBQ ramai2.. sambil makan sambil bercerita tentang pelbagai topik. Aktiviti berBBQ ni dilakukan di balkoni City One kondo milik mak long saya. Antara menu BBQ yang kami sediakan ialah Ayam, Kambing, Daging dan macam2 lagi.. Seronok dan sedap menikmati masa berBBQ.

Black pepper sauce home made

kentang yang bakal di bakar

Preparation

Starting.. Yeayyy!!

Gambar lepas dimasak tak dapat ditangkap sebab dah habis makan baru sedar tak tangkap gambar.. kikiki..
Selain ber BBQ, masa cuti ni jugak adalah masa yang sesuai untuk berswimming di swimming pool... Best...
Adik saya dah reti berenang.. dah tak berenang lagi di kolam budak2 tapi sekarang cuma mandi di kolam dewasa je... =D

See.. abg danial die pulak yang mandi kolam budak2..


Itu saja aktiviti saya dan keluarga pada hujung minggu dan cuti sekolah.. Apa pula aktiviti anda?


Thanks for reading =)


4 comments:

fairus mohamad noor said...

seronoknyer bersantai bersama family..yg paling best tentulah aktiviti mandi manda&bbq kan..

elin.shazlin said...

betul tu... apa saja aktiviti kalau bersama family mesti menggembirakan.. Alhamdulillah nikmat keluarga yang Allah beri.. hehe..

Sharidawati Shahrudin said...

family comes first kan....

mcm k sha ni.. dah ada 2 family so kene lah gilir2 hehe.. anyway k sha dah ada blog baru...dulu di sharidawati.blogspot. com kini di ashadin.com....

elin.shazlin said...

kak sha: yup family comes first =D ok nanty lin ke blog baru akak... =)