Saturday, May 11, 2013

Seoul Trip: Namsan Tower and Pad Lock Tree ^^

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum..

Entry kali ni nak bercerita tentang tempat menarik di Myeongdong, Seoul iaitu Namsan Tower dan love pad lock tree. Namsan tower ni salah satu antara tempat wajib yang perlu dikunjungi bila tiba di Myeongdong. Untuk ke Namsan Tower ni, bolehlah menaiki subway dan berhenti di station Myoengdong atau Chungmuro. Untuk ke Namsan tower ni juga kita boleh untuk menaiki cable car atau berjalan kaki mendaki bukit menuju ke Namsan Tower. Pilihan saya tentulah menaiki cable car memandang kan sewaktu saya pergi suhu masih lagi sejuk dan saya pergi pada waktu malam. Untuk menaiki cable car, caj 8,000 won seorang dikenakan untuk round trip (naik dan turun dari Namsan Tower). Dari atas Namsan Tower ni boleh menikmati pemandangan menarik sekitar Myeongdong dan bandar Seoul. Selain itu, terdapat juga kedai makan dan kedai souvenier yg comel2 di Namsan Tower ni.

Berjalan mencari Namsan Tower.


Terminal untuk menaiki cable car

Tiket menaiki cable car

Us ^^
(alan, siti, me, dongsaeng (nik) and unnie za)

Hanis ^^

beautiful lady infront of beautiful Namsan Tower ^^




Love Padlock
Di sini mereka mengisytihar cinta dan meletakkan pad lock yang tertulis nama mereka dan pasangan. siapa mereka? saya pn tak kenal.. hehe =p






Kalau datang ke Namsan Tower pada waktu malam boleh lah tgk lightning animation video pada badan Namsan Tower. Memang cantik dan menarik.



Thanks for reading ^^


5 comments:

zila said...

memalam dorang xpasang lampu area padlock tu ek??

elin.shazlin said...

Ade lampu tiang tp tk trg sgt...^^

Sharidawati Shahrudin said...

haaa love padlock tu sama konsep macam kat great wall of china.. hehehee anyway semua gambar cantik2

Lily RIna said...

Seronoknya dapat jalan2 :D

elin.shazlin said...

lily rina: hehe bestt.. Alhamdulillah.. =)