Friday, May 10, 2013

Seoul Trip: Tricky Eye Museum


Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum..

Salah satu tempat menarik yang boleh dikunjungi di Seoul ialah Tricky Eye museum. Museum ni terletak di Hongdae berdekatan dengan Hello Kitty Cafe.  Kalau nak ke Tricky Eye museum boleh la naik subway dan berhenti di  stesen Hongik Universiti dan keluar ke exit 9. Apa yang menarik dengan tricky eye museum ni? tempat ni sesuai utk yang suke mngambil gambar sebab dalam museum ni di sediakan prop utk tgkap gambr yg men-"trick" mata kita.. maksudnya kalo gmbar yang 2D boleh nampak 3D.. Untuk lebih explaination..Jom layan antara gambar2 yang sempat dirakam kan semasa mengunjungi Tricky Eye Museum.. Pictures contain thousand words ^^









Kecik dan Besar^^















Us ^^

artis yang pernah datang ke museum ini !!

Details:
 Name: Tricky Eye Museum
Places: Hongdae 
Direction: Naik Seoul subway berhenti di stesen Hongik University, keluar di exit 9, Jalan terus sampai jumpa TGI Friday, Kemudian belok kiri, jalan terus sampai jumpa tourist information booth, lintas jalan dan masuk ke lorong berdepan dgn  tourist information booth jalan straight, belok kiri di lorong kedua (Selepas Watsons) kemudian straight smpai jumpe Trick eye museum (lorong sebelah lorong hello kitty cafe) ^^

p/s: Masa kat subway Hongdae boleh dapatkan peta sekitar Hongdae (Hongik Universiti) di tourist information dan ini lebih memudahkan perjalanan. 

Thanks for reading ^^ ~

5 comments:

cik laili said...

wow..memang menarik..

cikRA said...

menarik la tempat ni..

elin.shazlin said...

Terima kasih ^^

zila said...

eye trick museum memang best..tergelak2 dalam tu.hahaha

elin.shazlin said...

A.ah sronok sbb gambar leh tgkap mcm2 gaya lawak.. ^^